prof. UPP dr. hab. Kinga Stuper-Szablewska

Position: 
Assistant Professor
Phone number: 
+48 61 848 7846
e-mail: 
kinga.stuper@up.poznan.pl

Publications

  1. Stuper-Szablewska K., Szablewski T., Buśko M., Perkowski J. Changes in contents of trichothecenes during commercial grain milling, LWT – Food Science and Technology, 69, 2016, 55-58.
  2. Ostrowska-Kołodziejczak A., Stuper-Szablewska K., Kulik T., Buśko M., Rissmann I., Wiwart M., Perkowski J. Concentration of fungal metabolites, phenolic acids and metals in mixtures of cereals grown in organic and conventional farms, Journal of Animal and Feed Sciences, 25, 2016, 74–81  
  3. Kurasiak-Popowska D., Stuper-Szablewska K., Nawracała J.,  Perkowski J., Phenolic acid content in wheat grain of different genotypes, Revista de la facultad de Ciencias Agrarias (ISI) UNCUYO, 2016, 1853-8665.    
  4. Buśko M., Stuper K., Jeleń H., Góral T., Chmielewski J., Tyrakowska B., Perkowski J. Comparison of Volatiles Profile and Contents of Trichothecenes Group B, Ergosterol, and ATP of Bread Wheat, Durum Wheat, and Triticale Grain Naturally Contaminated by Mycobiota, FRONTIERS in Plant Science, 2016, 7:1243 
  5. Stuper-Szablewska K., Kurasiak-Popowska D., Nawracała J.,  Perkowski J., Study of metabolite profiles in winter wheat cultivars inducted by Fusarium infection. Cereal Res Com, 2016, 44 (4): 572-584 (G)          
  6. Stuper-Szablewska K., Buśko M., Boczkowska M., Walentyn-Góral D., Wiśniewska H., Perkowski J., Relationship between genetic diversity and Fusarium toxin profile of winter wheat cultivars. The Plant Pathology Journal, 2015, 31(2), 1-19
  7. Góral T., Stuper-Szablewska K., Buśko M., Boczkowska M., Walentyn-Góral D., Wiśniewska H., Perkowski J., Relationship between genetic diversity and Fusarium toxin profile of winter wheat cultivars. The Plant Pathology Journal, 2015, 31(2), 1-19.
  8. Stuper-Szablewska K, Perkowski J. Contamination of wheat grain with microscopic fungi and their metabolites in Poland in 2006–2009. Ann Agric Environ Med. 2014; 21(3): 598–603.
  9. Kleiber T., Szablewski T., Stuper-Szablewska K., Cegielska-Radziejewska R. Określenie zależności pomiędzy zawartością manganu w pożywce a stężeniem pierwiastków śladowych w owocach pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.), Żywność: nauka-technologia-jakość, 2014, 6 (97), 81-91.
  10. Stuper-Szablewska K., Kurasiak-Popowska D., Nawracała J., Perkowski J., Comparison of phenolic acids contents in various wheat genotypes (Porównanie profile kwasów fenolowych w różnych genotypach pszenicy). Przemysł Chemiczny, 2014, 93/12, 2274-2278.
  11. J. Perkowski, K. Stuper, M. Buśko, T. Góral, H. Jeleń, M. Wiwart, E. Suchowilska A comparison of contents of group A and B trichothecenes and microbial counts in different cereal species. Food Additives and Contaminants - Part B, 2012, 151-159.
  12. J. Perkowski, K. Stuper, M. Buśko, T. Góral, A. Kaczmarek, H. Jeleń Differences in metabolomic profiles of the naturally contaminated grain of barley, oats and rye. Journal of Cereal Science, 2012, 56 (3), 544-551 
  13. T. Szablewski, K. Stuper, R. Cegielska-Radziejewska, J. Kijowski, J. Perkowski, Ergosterol as an indicator of the presence of microscopic fungi in eggs for human consumption   produced in different husbandry systems. Poultry Science. 89, 2491-2493, 2010.
  14. J. Perkowski, M. Wiwart, K. Stuper, M. Buśko, A. Matysiak, E. Suchowilska. Concentration of fungal biomass and trichothecenes in different parts of einkorn. Ann. Agric. Environ. Med. 18, 89-98, 2011.
  15. M. Buśko, H. Jeleń, T. Góral, J. Chmielewski, K. Stuper, L. Szwajkowska-Michałek, B. Tyrakowska, J. Perkowski. Volatite metabolites in various cereal grain. Food Additives and Contaminants 27, (11), 1574-1581, 2010